Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το γκέμι και το γκρέμι

Να δω πότε επί τέλους οι φωστήρες της κυβέρνησης των ΣοσιαΛΗΣΤΩΝ , θα καταλάβουν πως με το να εξοντώσεις οικονομικά τον κόσμο, δεν γίνεται να εισπράξεις αυτά που προσδοκάς, με αποτέλεσμα υστέρηση εσόδων έναντι του προϋπολογισμού και φυσικά έναντι του περιβόητου μνημονίου.
Σε παιδιά νηπιαγωγείου αν απευθυνθεί κανείς, ξέρουν να  πουν πως σε περίοδο ύφεσης, η αύξηση του ΦΠΑ μειώνει τις πωλήσεις με αποτέλεσμα τη παράλληλη μείωση και των εσόδων του ΦΠΑ. 

Και τα καλά λόγια που λένε οι Ευρωπαίοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, να τ' ακούμε και λίγο βερεσέ. ΞΕΡΟΥΝ πως με την οικονομική εξόντωση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών, η ελληνική οικονομία βαδίζει ολοταχώς προς το γκρέμι - το γαμώτο είναι πως αυτοί που κρατάνε και το γκέμι, πριν το γκρέμι, θα την κάνουν μ'ελαφρά πηδηματάκια - πάντα στο τέλος έτσι δεν γίνεται στην Ελλάδα της φαυλότητας ?

Τώρα τελευταία ακούγεται - και κανείς δεν διαψεύδει , πλην του Παπουτσή που ανέκρουσε πρύμνα σε μια εβδομάδα , όταν ωρυόταν στο Alter και σήμερα ψελλίζει τα αδικαιολόγητα - πως θα εξισωθεί η φορολογία του πετρελαίου κίνησης με εκείνο της θέρμανσης.....
Είναι αιτία για να βγούμε όλοι στα βουνά με τα όπλα, η υστέρηση στα έσοδα σημαίνει πως όχι μόνο θα πάρουν περισσότερα από εκείνους που δεν έχουν, θα φροντίσουν πρώτα να τους πεθάνουν από το κρύο ! Το κόλπο είναι λέει πως για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων , θα πρέπει να εξισωθεί το πετρέλαιο κίνησης μ' εκείνο της θέρμανσης, δηλαδή να αυξηθεί βαρβάτα η φορολογία στο θέρμανσης και να μειωθεί ελάχιστα στο κίνησης !!! Μα ποιους δουλεύουνε ...Αν κόπτονται για την πάταξη της λαθραίας διακίνησης καυσίμων, ας φορολογήσουν το πετρέλαιο κίνησης ΟΣΟ φορολογούν ακριβώς το θέρμανσης. Με αυτή τη κίνηση , θα έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση του μεταφορικού κόστους , αύξηση των αντίστοιχων πωλήσεων στις αντίστοιχες  υπηρεσίες , με αποτέλεσμα αύξηση και των εσόδων από την άμεση φορολογία. Φυσικά , θα έχουν αντίστοιχη μείωση στα έσοδα φόρων από το πετρέλαιο αυτό καθ' εαυτό, αλλά ένα τέτοιο μέτρο θα είχε αναπτυξιακό προσανατολισμό , είναι μια κατεύθυνση που τα σαΐνια του οικονομικού επιτελείου θα έπρεπε να στοχοποιήσουν σαν άμεση προτεραιότητα μια και η ανάπτυξη είναι το Α και το Ω για να επανέλθει στα συγκαλά της μια οικονομία που νοσεί.

Ωστόσο, αν επαληθευθεί αυτό το σενάριο, δηλ. να συνεχιστεί η φορομπηχτική πολιτική και σ' ένα αγαθό πρώτης ανάγκης για τις πλατιές λαϊκές μάζες  όπως είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το μόνο για το οποίο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι , είναι πως αυτός ο συνδυασμός Τρόϊκας - Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται απλά και μόνο να εισπράττει από εκείνους που δεν έχουν άλλα να δώσουν και η οποιαδήποτε αναφορά σε ανάπτυξη, παροχές ή κοινωνική πρόνοια, μόνο θυμηδία μπορεί να φέρει - αν και θα έπρεπε να φέρει κάποτε και ΟΡΓΗ.

Ανατροπή μιας φαύλης καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς ΟΡΓΗ, και δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να μας έχουν κάνει ήδη για να οργιστούμε επί τέλους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: